Κι όμως στην Κρήτη γίνεται αγώνας ορειβατικού σκι που προσελκύει αθλητές από όλο τον  κόσμο! (φωτο)

Pierra-Creta-2024-@manny_Angelakis

Ολοκληρώθηκε η 6η διοργάνωση Pierra Creta στη ρίζα του Ψηλορείτη. Φέτος ο  αγώνας προσέλκυσε 110 αθλήτριες και αθλητές από 14 χώρες του εξωτερικού και 85 από την  Ελλάδα, δείχνοντας ότι ο αγώνας έχει πλέον περάσει τα ελληνικά σύνορα και θεωρείται ένας  από τους πιο σημαντικούς αγώνες στην Ευρώπη. 

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στον Λάκκο του Μυγερού υπό τον ήχο ζωντανής κρητικής  μουσικής και χορούς από βρακοφόρους ενώ η ηλιόλουστη μέρα και η καλή ποιότητα χιονιού  επέτρεψαν στους συμμετέχοντες να απολαύσουν έναν όμορφο αγώνα. Παράλληλα με τον  αγώνα των ενηλίκων οργανώθηκε και ο 3ος παιδικός αγώνας σκι για παιδιά και εφήβους από  την Κρήτη και όλη την Ελλάδα, φυτεύοντας έτσι το σπόρο ώστε περισσότερα παιδιά στο μέλλον  να μπουν στο μαγικό κόσμο του ορειβατικού σκι. Τέλος, στα πλαίσια του PierraCreta διοργανώθηκε και ο αγώνας ομάδων του 32ου Πανελλήνιου πρωταθλήματος με τη συμμετοχή  17 αθλητών.  

Το βράδυ της ίδιας μέρας απόγευμα της ίδια μέρας στήθηκε το καθιερωμένο πλέον γλέντι όπου  όλοι οι αθλητές, συνοδοί, εθελοντές και διοργανωτές του PierraCreta έδωσαν υπόσχεση να  ξαναβρεθούν στον Ψηλορείτη για το 7ο PierraCreta, τον Μάρτιο του 2026.  

Τον αγώνα υποστήριξαν με την ενεργή παρουσία και τον ενθουσιασμό τους εθελοντές από τους  5 Ορειβατικούς Συλλόγους του νησιού (Χανίων Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Μοιρών και Λασιθίου)  ενώ πολύ σημαντική ήταν η υποστήριξη των δημοτικών διαμερισμάτων Ζωνιανών και Λιβαδιών  και των πολιτιστικών συλλόγων Ανωγείων, Ζωνιανών και Λιβαδιών. Καθοριστική ήταν επίσης η  παρουσία της ΕΜΑΚ και του Ερυθρού Σταυρού ενώ όπως πάντα, ο αγώνας διεξάγεται με την  υποστήριξη του Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη.

Ο αγώνας συνδιοργανώνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Το Μαύρο Πρόβατο»,  την Περιφέρεια Κρήτης και τους δήμους Ανωγείων και Μυλοποτάμου με την υποστήριξη του  Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμό, του  ΕΟΤ και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης.  

Τη φετινή διοργάνωση υποστηρίζει και το Σωματείο Ελλήνων Οδηγών Βουνού (ΣΕΟΒ) έχοντας  ως σκοπό να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την προώθηση του ορειβατικού σκι, της  εκπαίδευσης και της ασφάλειας στο βουνό. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα: 

● www.theblacksheep.ngo 

● www.pierracreta.gr 

● www.facebook.com/pierracreta 

● https://www.instagram.com/pierracreta/ 

Χορηγοί του αγώνα  

Εταιρία αθλητικού εξοπλισμού «ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ» 

Εταιρία Επικοινωνίας & Σχεδιασμού Δικτυακών τόπων «RUNAWAY» 

Εταιρία αθλητικού εξοπλισμού «DYNAFIT» 

Εταιρίας εξοπλισμού ασφαλείας «ARVA» 

Χορηγοί μεταφορών «ANEK LINES» & «AEGEAN AIRLINES» 

Πολιτιστικός Σύλλογος Άρβης  

Οινοποιοί ο ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ 

Ζυθοποιία «ΣΟΛΟ» 

Εκδόσεις «ANAVASI MAPS & GUIDES» 

Pierra Creta 2024 @Gerasimos Trochalakis

Pierra-Creta-2024-@manny_Angelakis

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί